Letselschade advocaat nodig?

Wanneer je te maken hebt met letselschade kun je een beroep doen op een advocaat Letselschade Rotterdam. Deze kun je bij diverse ongevallen inschakelen. Soms is dit letsel onomkeerbaar. Je hebt dan recht op een schadevergoeding die zowel de materiele als de immateriele schade dekt, een letselschade advocaat is hierbij handig omdat de dader vaak niet direct erkent dat hij iets fout gedaan heeft.

Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Er zijn veel situaties waarbij je een beroep kunt doen op Letselschade Rotterdam. Misschien ben je verwikkeld geraakt in een verkeersongeluk waarbij je bent aangereden en letsel hebt opgelopen. Je kunt ook denken aan arbeidsongevallen, zoals in een fabriek. Bijvoorbeeld door een niet goed werkende machine waardoor je gewond bent geraakt. En mogelijk hoge kosten moet maken voor revalidatie. Of je glijdt uit over een gladde kantoorvloer die niet goed is drooggemaakt.

Medische letselschade

Bij letselschade kun je ook denken aan medische kwesties, zoals een arts die een grote fout heeft gemaakt. Vaak is er een medisch onderzoek nodig (daar zitten extra kosten aan verbonden). Een medisch onafhankelijk adviseur dient te beoordelen of er inderdaad fout is gehandeld. Soms is het erg lastig om aan te tonen dat je het letsel door toedoen van iemand hebt opgelopen. Je dient bij het claimen van letselschade dus ook aan te geven dat je daadwerkelijk recht hebt op een schadevergoeding. Je moet als slachtoffer de verzekeraar/rechtbank kunnen overtuigen met sterk bewijsmateriaal. 

Kosten advocaat

Aan het inschakelen van een advocaat zitten hoge kosten verbonden. Een advocaat mag namelijk niet gratis voor je aan de slag. Een letselschade jurist daarentegen mag dit wel. Echter, een jurist kan de zaak niet voor de rechter brengen, een advocaat kan dit wel. Indien je voor een advocaat Letselschade Rotterdam kiest, wordt jouw letselschade zaak door ervaren advocaten behandeld. Maar je dient dus rekening te houden met een kostenplaatje. Voor mensen met een laag inkomen kan de advocaat vaak aan de slag gaan op basis van een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand).

 

 

 

Letselschade advocaat nodig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven