Online fitness coach

Heb je moeite met het volhouden van het thuis sporten? En heb je iemand nodig die jou motiveert? Dan is een online fitness coach misschien iets voor jou. Tijdens de lockdown wil je toch graag fit en in beweging blijven, alleen is thuis sporten veel minder motiverend als een sportschool. Bij een sportschool zie je ook daadwerkelijk andere mensen die proberen fit te worden of te blijven en dat inspireert natuurlijk. Coaches zijn er om samen met jou het beste uit iets te halen, maar wat kun je precies allemaal verwachten van zo’n online fitness coach?

Contactmomenten

Jouw online fitness coach spreekt met jou bijvoorbeeld af wanneer je van plan ben om te gaan sporten en wat je precies gaat doen. Zij zullen op voorhand een herinnering sturen aan een sportmoment en zij zullen achteraf vragen hoe het gegaan is. Door deze druk ben je eerder geneigd om ook daadwerkelijk te gaan sporten, omdat je niet wil falen tegenover jouw coach. Ook bespreek je zaken omtrent voeding. Heb je bijvoorbeeld vragen over voeding en beweging, kun je deze stellen tijdens jullie contactmomenten. Jouw online fitness coach geeft je tijdens het traject continue motivatie om door te zetten.

Formuleren van doelen

Samen met jouw coach stel je realistische doelen op. Op basis daarvan stelt de online coach verschillende schema’s op, die bij jou passen. Denk hierbij aan persoonlijk voedings- en trainingsschema. Tijdens de contactmoment zal jouw coach samen met jou evalueren of er eventueel al progressie is of waar nog meer aandacht aan besteed moet worden.

Professionele systemen

Ook maakt jouw online coach gebruik van professionele systemen, zodat bepaalde zaken meer inzichtelijk worden voor beide partijen. Zo ontstaat er de mogelijkheid dat er tijdens de contactmomenten exacte data besproken kan worden. Vaak werken zij met apps waar jij je voeding kunt invullen. De coach kan beoordelen, waar eventueel samen nog aan gewerkt moet worden. Ook is het fijn dat je door het invullen van je voeding heel bewust wordt van wat je precies eet op een dag.

Online fitness coach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven