Tankpagina

Organiseer een gezellig buurtfeest met deze tips!  

Een buurtfeest is de ideale manier om in contact te komen met je omgeving. En dat is belangrijk, want het zijn de mensen waar je elke dag mee in contact komt. Van een groet naar de buurman tot het samen spelen van de kinderen. Maar hoe organiseer je nou het meest gezellige buurtfeest van het jaar? Hier vind je een aantal tips.  

Zorg voor eten

Eten verbindt mensen. Zorg dus dat er altijd iets te eten is tijdens het buurtfeest. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue, of laat iedereen iets maken voor een lopend buffet. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om met de buurt een bedrag in te zamelen voor catering. Regel een lekkere ijscoman achteraf en je hebt zeker een hit te pakken! 

Kies een thema  

Een thema zorgt net als lekker eten voor veel verbinding. Het verplicht je om al vooraf samen na te denken over welk thema het wordt, en hoe jullie dat samen gaan vormgeven. Bovendien ziet het er superleuk uit als de hele buurt in thema is. Leuke voorbeelden van thema’s zijn landen, jaren uit de geschiedenis (roaring twenties) of bijvoorbeeld volksfeesten zoals Oktoberfest. Een oer-Hollands feest doet het ook altijd goed. Al kun je je afvragen of de kinderen blij worden van een buffet met stamppot, of liever frietjes eten.   

Vermaak voor de kleintjes 

Bij een buurtfeest moet er ook nagedacht worden over de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een springkussen of een kindervoorstelling. Er zijn veel partijen waarbij je spullen of een act kunt huren. Je hoeft het alleen vooraf te regelen, en hebt verder geen omkijken meer naar de kinderen. Ideaal toch?  

Praktische zaken 

Het zou zonde zijn als het buurtfeest in het water valt, toch? Regel daarom ook een aantal praktische zaken, zoals een partytent. En denk ook aan statafels, muziek en verlichting. Het is even een klusje, maar als je de taken goed verdeelt is het zo gepiept!   

Organiseer een gezellig buurtfeest met deze tips!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven