Preventie van ziekteverzuim

Ziekteverzuim kan verschillende oorzaken hebben vaak gebeurd dit helaas door een burn-out. Klachten van een burn-out zie je het meest bij mensen die zeer begaan zijn met hun werk. Daardoor mis je belangrijke krachten. Om te voorkomen dat deze medewerkers een burn-out krijgen, zijn preventie training gericht op ziekteverzuim opgericht. Dit traject zorgt ervoor dat problemen vroegtijdig opgespoord worden. Hierdoor zal een organisatie en medewerkers beter in balans zijn. Dit zal de werkbalans ten goede komen en medewerkers meer ruimte geven.  

Ziekteverzuim preventie 

Ziekteverzuim preventie is voor iedere medewerker belangrijk. Voor de medewerkers die veel plezier hebben in hun werk en hier veel energie aan besteden is dit extra belangrijk. Doordat sommige medewerkers zoveel energie uit werk halen is de keerzijde hiervan helaas mogelijk. Het niet neer kunnen leggen van werk kan op den lange duur voor een burn-out zorgen. Helaas gebeurd dit veel waardoor ziekteverzuim trajecten zo belangrijk zijn voor deze doelgroep.

Het inzetten van tools

Verschillende tools kunnen worden ingezet om ziekteverzuim te verlagen. Mogelijke triggers die voor een burn-out kunnen zorgen worden hierdoor opgespoord. Met verschillende methodieken krijg je meer inzicht in het welzijn van je medewerkers. Door dit op verschillende manieren vast te leggen en de gegevens in te lezen, kunnen problemen tijdig worden opgespoord. In de methodieken leer je ook hoe hier mee om te gaan. 

Opsporen en oplossen 

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je tijdig de triggers voor een burn-out opspoort en je medewerker hier op een correcte en fijne wijze in kan begeleiden. Het gaat erom dat een medewerker de regelruimte krijgt die hij of zij nodig heeft om een prettig werkklimaat te houden. De kans op een burn-out wordt hierdoor flink verlaagd en het plezier in werk blijft hoog. Nu veel mensen thuis werken blijft dit net zo belangrijk. Veel is veranderd en het is lastiger zicht te hebben op de medewerkers. Met een traject die hier speciaal op aangepast is, zal het mogelijk zijn om eenvoudig een lager ziekteverzuim te realiseren.

Preventie van ziekteverzuim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven