Tijd voor de tuin

 

Het is lente, en dat betekent dat er weer in de tuin gewerkt kan (en moet) worden. Voor mensen met groene vingers is dit een heerlijk moment in het jaar. Er is namelijk een hoop te doen, en van bijna alles wat je doet zie je vrij snel resultaat. De oudere bladeren weg, nieuwe bollen in de grond en wat extra water en liefde voor de planten die de winter opnieuw doorstaan hebben. Misschien wil je ook wat nieuwe planten of struiken planten, daar is dit voorjaar ook een goed moment voor. Niet alle tuincentra zijn open, maar je kunt best veel online bestellen. Dan kun je het vervolgens gaan ophalen, of wordt het bij je thuis bezorgd, extra makkelijk.

De zaag er in

Misschien moet je een boom kappen om zo te zorgen dat er wat meer zon in je tuin valt, of moet je even bij de buren aankloppen met de vraag of zij hun boom een snoeibeurt willen geven. Zo’n boom hoef je natuurlijk niet zelf te gaan kappen, daar huur je iemand voor in. Als je dat zelf gaat proberen kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, en waarschijnlijk heb je er ook helemaal niet de juiste gereedschappen voor in huis. Daarnaast zit je daarna met al dat hout wat in kleine stukken gezaagd moet worden en vervolgens vervoerd, en dat is ook nog een hele klus. Gelukkig zijn er gewoon bedrijven en particulieren die je kunt vragen voor dit soort klussen, en dan kan jij je ondertussen om de rest van je tuin bekommeren.

Meer dan planten

Als je klaar bent met je planten en je al dan niet om te zagen bomen of hoge struiken, valt er misschien aan de rest van de tuin ook nog wat te doen. Hoe gaat het met je gras, met het gazon? Staat alles er nog goed bij? Er kan altijd wat onkruid gewied worden, want dat gaat in de lente altijd lekker woekeren. Dus: mouwen opstropen en aan het werk!

Tijd voor de tuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven