Tankpagina

Trouwringen en verlovingsringen

Al eeuwenlang gebruiken mensen een ring wanneer ze zich met elkaar willen verbinden, bij de bruiloft noemt men dit de trouwring. De ring is een rond sieraad dat men om zijn vinger plaatst. Bij het trouwen staat de trouwring symbool voor verbintenis, doordat het rond is en dus oneindig is. Het heeft geen hoeken en geen begin of einde. Dit zien mensen als mooi symbool voor de liefde die ze vastleggen bij een bruiloft. De traditie van de trouwring is al eeuwenoud en zal in de nabije toekomst ook niet meer weggaan. De trouwringen zijn er in alle kleuren, grootte en maten. Ze kunnen persoonlijk worden gemaakt of worden gekocht bij een juwelier.

Persoonlijke trouwring

Bij veel juweliers kunnen mensen persoonlijke trouwringen laten maken. Afhankelijk van het budget dat iemand heeft, zijn er heel veel opties. De meest standaard trouwring is een simpele, gouden of zilveren ring zonder iets er op. Deze trouwring is erg populair en wordt door veel mensen gedragen. Trouwringen zijn er echter ook in andere varianten, met bijvoorbeeld platte bovenkanten of in een gevlochten variant. Daarnaast is het erg populair om een trouwring bij de juwelier te laten graveren in de binnenkant. De gravering kan dan bijvoorbeeld de trouwdatum zijn, een naam of een symbool. Bij de bruiloft doen beide partners elkaar de trouwring om.

Trouwringen en verlovingsringen

Bij de verloving, die voorafgaat aan de bruiloft, wordt meestal een andere ring gegeven dan bij de bruiloft zelf. De ring die de man dan aan de vrouw of aan de andere man geeft bevat vaak een kleine of grote, afhankelijk van het budget, diamant. Deze diamant kan, ook afhankelijk van het budget, ook nog verschillen in hoeveelheid karaat. Hoe meer karaat, hoe hoger de waarde van de diamant. Deze verlovingsring wordt vaak om de ringvinger gedragen. Met de bruiloft komt de trouwring om de ringvinger van de andere hand. Ook de verlovingsring kan persoonlijk worden gemaakt door middel van een gravering.

Trouwringen en verlovingsringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven