Wat is kinesiologie?

Bij kinesiologie is het doel om vanuit bewegingen van het lichaam te bekijken hoe het staat met de gehele gezondheid van het lichaam. Denk hierbij aan de werking van de vitale organen en alle systemen. Je kunt het dus ook wel zien als een soort van medische gymnastiek en gaat uit van een holistische denkwijze. Er wordt gebruik gemaakt van de traditionele Chinese geneeskunde en verschillende moderne technieken, zoals accupunctuur en voedingsleer. Het lichaam zelf wordt ingezet als diagnostisch hulpmiddel om te bekijken hoe het staat met de gezondheid van de cliënt. Als er zich dus gezondheidsproblemen voordoen worden deze in het lichaam weerspiegeld. Er worden spiertesttechnieken gebruikt om te achterhalen waar de stress en onbalans in het energiesysteem zich bevindt.

Methodes bij kinesiologie

Kinesiologie wordt in veel verschillende vakgebieden gebruikt, onder andere orthopedie, sportpsychologie en ergotherapie. Vaak wordt de weerstand van een spier getest door er druk op uit te oefenen. Hiermee kan bepaald worden of er onevenwichtigheden in de meridianen zitten. Zodra er een diagnose is hersteld wordt er alles aan gedaan om het zelfgenezingsproces van de cliënt te herstellen. Er zijn verschillende sub vormen ontwikkeld, elk met zijn eigen doel. Zo is er de gezondheidskinesiologie die als doel heeft om het zelfvertrouwen van de cliënt te vergroten. Ook is er de wellness-kinesiologie die als doel heeft emotionele problemen op te lossen door ook te letten op voeding.

Werkwijze van een kinesioloog

De werkwijze van een kinesioloog verschilt natuurlijk per persoon maar er is wel een algemene werkwijze ter herleiden. Tijdens het eerste consult worden jouw klachten in kaart gebracht. Er wordt gekeken waar de disbalans is. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er bepaald welke pijlers er met name worden meegenomen. Hierbij kun je denken aan of emotionele factoren of energetische factoren op de voorgrond spelen. Na de behandelingen wordt alles geëvalueerd en ligt de nadruk op toepassen in je eigen leven.

Wat is kinesiologie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven