Wat kan NLP voor jou doen?

Misschien heb je wel eens van NLP gehoord? Dit betekent Neuro Linguïstisch Programmeren. Je kunt hiermee inzicht krijgen in denkprocessen van jezelf en van de ander, en daaraan gerelateerde gedragspatronen. Als je er eenmaal inzicht in hebt, kun je het veranderen. NLP is in de jaren '70 ontwikkeld door Richard Bandler (wiskundige) en John Grinder (taalkundige). Door succesvolle mensen te observeren ontwikkelden zij technieken en modellen om anderen net zo succesvol te laten zijn. Bij bijvoorbeeld nlp Alkmaar kun je deze technieken aanleren.

Overtuigingen

Eigenlijk leer je met NLP beperkende overtuigingen te doorbreken die je over jezelf hebt. Als je denkt dat je nooit genoeg doet zul je dit zowel verbaal als non-verbaal naar de buitenwereld communiceren. De buitenwereld reageert daarop waardoor het als het ware een self-fulfilling prophecy wordt. En je alleen maar meer bevestiging krijgt voor jouw standpunt over jezelf, en steeds vast loopt. NLP helpt jou om beperkende overtuigingen te veranderen in versterkende overtuigingen. Dus als je bijvoorbeeld altijd denkt "ik doe het nooit goed genoeg" kun je eens gaan denken "Ik ben genoeg!" of "Ik ga ervoor!" Dit is al een stuk positiever voor jezelf en zorgt voor een productiever verloop van jouw inzet.

Ook effectiever communiceren met omgeving

Merk je op je werk dat je eigenlijk altijd tegen hetzelfde aanloopt? Misschien kun je je werk niet volhouden of lig je telkens met je baas in conflict. Dat is niet bevorderlijk voor je loopbaan. NLP kan je leren om op een effectievere manier te communiceren met je omgeving. Daardoor kun je jouw carrièrekansen vergroten. Misschien ben je gewend op een verwijtende manier te communiceren, daarmee zul je niet snel je doelen bereiken. NLP leert je dus doeltreffender te communiceren zodat de boodschap beter overkomt en je meer succes zal boeken op de lange termijn. Beter voor jezelf maar ook positiever voor je omgeving. Je kunt trouwens ook goed leren spreken in het openbaar door NLP trainingen te volgen bij een NLP therapeut die hiervoor een opleiding gedaan heeft. 

 

Wat kan NLP voor jou doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven